SRK:n julkaisumyymälä

Joulusta jouluun äänikirjaksi

Väinö Havaksen Joulusta jouluun − Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Sen jälkeen siitä on otettu neljä uutta painosta, viimeisin vuonna 1997. Yhteensä kirjaa on painettu ja myyty 25 000 kappaletta, ja aika ajoin on toivottu taas uuden painoksen ottamista.

Kirjasta päätettiin tehdä ensin äänikirja. Lukijoiksi pyydettiin Siionin Joulu -lehden lukijana tunnettua Seija Ojalaa ja Pertti Seppästä, joka on ollut lukemassa uusinta Ajankohtaista-kirjaa, Jaksanko luottaa?. Seppänen on lukenut äänikirjoja myös muille kustantajille ja toiminut radio-ohjelmien lukijana ja juontajana.

Ojala on lukenut Päivämiehen äänilehtiä yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja ollut mukana Kesäseuraradion toimituksessa. Joulusta jouluun -kirjan lukemisen hän koki mieluisaksi tehtäväksi, joskin tunteiden hallinta oli väliin haasteellista.

− Ne ovat tulleet niin rakkaiksi ja läheisiksi nämä kertomukset, Ojala kertoo. − Niitä on luettu kodissamme paljon, vuosikymmenet.

Joulusta jouluun -äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja se sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

Teksti on julkaistu Julkaisukuvastossa, joka on ilmestynyt 14.11.2018.

Ostoskorisi on tyhjä