SRK:n julkaisumyymälä

Julkaistu 12.6.2019

Arvot näkyvät arjessa

Miten kristilliset arvot näkyvät kodissani, työelämässä, harrastuksissa? Teenkö valintoja niiden mukaan?

Yhteiskunta on jatkuvassa muutostilassa. Uskovaiset joutuvat pohtimaan monenlaista: esimerkiksi missä menee taiteen ja viihteen raja, ja miten toimia rakentavasti erilaisten aatteiden ja uskonnollisfilosofisten virtausten keskellä.

Uusi Ajankohtaista-kirja ”Vaellanko valossa?” tarjoaa näkökulmia näihin aiheisiin, sekä yksittäiselle ihmiselle että laajemmille ryhmille.

Kirja jakautuu neljään osaan. Päälinjoja ovat Jumalan sanan valo oppaana, kestävät arvot ja niiden vaikutus, viestin välittäminen eri keinoin sekä ajankohtaiset kristillisyytemme kuulumiset.

Kirja kannustaa Efesolaiskirjeen mukaisesti: ”Eläkää valon lapsina. Pyrkikää saamaan selville, mikä on Herran mielen mukaista.”

Teksti: Päivi Martikainen

Kommentti:
Valon lapsia kuvaamassa

Kun viime kesänä tarjottiin mahdollisuutta osallistua ajankohtaiskirjan tekemiseen kuvaajana, tuntui ajatus alkuun hankalalta; kuinka kuvata hyvinkin herkkiä ja symbolisia aiheita, miten pitäisi esittää evankeliumi valokuvassa? Pohdinnan myötä hanke alkoi kuitenkin tuntua enemmän mahdollisuudelta ja haasteelta, joka edellyttäisi miettimään kuvaamista aivan uusista näkökulmista. Kokonaisuudessaan projekti kesti lähes vuoden, joten välillä sai antaa ajatuksille aikaa jalostua.

Olen pyrkinyt välittämään kuvien kautta Jumalan sanan valoa ja voimaa niin luomistyössä kuin jokapäiväisessä elämässä. Vuoden aikana sain tutustua monissa elämänvaiheissa oleviin ihmisiin, jotka toivat kuvaustilanteisiin usein omaa valoaan vapautuneen hymynsä kautta. Erityisesti nuorista huokui aitous ja välittömyys.

Kirjoittajat ovat tarttuneet raikkaalla tavalla tärkeisiin tämän päivän aiheisiin. Kaikissa kirjoituksissa on kuitenkin pohjana Jumalan sana, jonka ajankohtaisuus ei riipu vuodesta, vaan pysyy aina samana. Teksteihin tuli syvennyttyä poikkeuksellisen tarkasti. Pohdin, kuinka kirjoittajan sanomaa voisi tukea kuvan avulla niin, että ne yhdessä toisivat lukijalle uskon vahvistusta ja aivan tavalliseen arkeen rohkaisua.

Teksti: Lasse Kokko

Tekstit on julkaistu Suviseurakuvastossa, joka ilmestyi 12.6.2019.

Ostoskorisi on tyhjä