SRK:n julkaisumyymälä

Vuosien mittaan Kesäseuraradiosta on tullut monille olennainen osa kesän viettoa; lähetyksen alkua odotetaan ja lähetyksen loppuminen herättää haikeutta. SRK:n omaa radiotyötä on tehty jo 25 vuoden ajan. Idea radiotyöstä kertovaan kirjaan lähti keskusteluista radiotyön kurssilla joitakin vuosia sitten.

– Keskustelimme SRK:n julkaisuista radio-ohjelmiin liittyen, kertoo Sanna Isopahkala, joka on toimittanut kirjan Pysytään kuulolla.

– Joku heitti ilmaan kysymyksen, milloin tehdään kirja, joka kertoo radiotyöstä. Myöhemmin asiaan palattiin ja huomattiin, että kirja kannattaa tosiaan tehdä nyt, kun vielä on mahdollisuus saada muistoja talteen radiotyön varhaisista vuosistakin työn pioneereilta.

Kirjasta löytyy sekä seuraradion kuulijoiden että tekijöiden kokemuksia. Siihen on koottu lisäksi SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja sekä joitakin ohjelmanäytteitä vuosien varrelta.

Kaikkinensa kirjaprosessissa kului kolmisen vuotta. Sanna toteaa, että toimitustyössä on sama kaava kuin muussakin talkootyössä.

– Ensin on hirveä innostus ja palo asiaa kohtaan. Sitten on pakko vain puurtaa, vaikkei aina jaksaisi tai haluaisi. Ja kun loppu alkaa häämöttää, innostuu uudelleen, kun huomaa, että tästä tulee sittenkin jotain, hän kertoo hymyillen. Hän on kiitollinen toimitustyössä saamastaan tuesta, jota antoi erityisesti Johanna Vuonokari.

– Antoisinta oli yhteistyö muiden kokeneiden radiotyöntekijöiden ja SRK:n henkilökunnan kanssa. Oli turvallista tehdä tätä yhdessä Johannan kanssa, koska olemme olleet niin kauan ystäviä. Voimme puhua asioista, pähkäillä niitä yhdessä ja kiireen keskellä ymmärrämme toisiamme lyhyistäkin viesteistä.

Sanna on ollut itse mukana radiotyössä vuodesta 2003. Työtehtävät ovat vuosien mittaan vaihdelleet. Hän on kokenut, että työssä on saanut olla lähellä Jumalan valtakunnan ydintä, sitä, että anteeksiantamus tavoittaisi mahdollisimman monia ihmisiä.

–Olen saanut kokea, että uskovaiset rukoilevat työn puolesta. Radiotyö on ollut uskoa vahvistavaa, sen myötä olen saanut paljon eri-ikäisiä ystäviä eri puolilta maata. Kaikki tämä on ollut merkittävää minulle.

Kaikista radiotyön vaiheista ei ole tarkkoja tietoja, mutta työssä on näkynyt Jumalan siunaus.

– Kirjalla halutaan kertoa ennen kaikkea siitä, että Jumala on johtanut tätäkin lähetystyön muotoa kaikki nämä vuodet.

Teksti: Anna Illikainen

Kommentti:

Taivaallinen Isä haluaa puhua kaikille

Radiotyöstä kertova kirja vie vuosikymmenten mittaiselle matkalle. Lukijalleen se antaa monia mielenkiintoisia tarkastelupaikkoja. Kirjan aiheet on jaettu kolmeen osa alueeseen. Lukija voi tutustua vuoroin SRK:n radiotyön merkitykseen tai historiaan tai olla ohjelman tekijänä jännittämässä kaiken onnistumista. Välillä hän on kuulijan paikalla erilaisissa tunnelmissa.

Kirjan tekstit ovat elämänläheisiä. Minulle kirja avasi näköalaa Jumalan tekemään työhön. Hänen toimintansa ihmisten keskellä on kauaskantoista.

Kesäseuraradio kohtaa kuuntelijat monin tavoin. Kirjan sivuille tallennetut lukuisat kuvat ja kuulijakommentit elävöittävät kirjan tekstivalikoimaa. Niissä kuvataan tilanteita, johin saarnat ja laulut ovat löytäneet tiensä. Teos johdattaa myös henkilökohtaisten muistojen äärelle. Kaiken yllä on näkyvissä Jumalan siunaus.

Kirja on toimitettu mielenkiintoisesti ja sisältää monipuolista asiatietoa. Radiotyö esittäytyy ystävällisin sanavalinnoin. Kirja antaa puheenvuoroja monille, jotka eri tavoin ovat kokeneet Jumalan puhuvan – juuri minulle. Lukeminen antoi uutta näkökulmaa itsellenikin. Samalla se toi sydämelle kiitollisuuden siitä, että taivaallinen Isämme haluaa puhua kaikille ihmisille. Pysykäämme siis kuulolla.

Aarno Sassi

Tekstit on julkaistu Suviseurakuvastossa, joka on ilmestynyt 12.6.2019.

Ostoskorisi on tyhjä