SRK:n julkaisumyymala

– Kaikki on palhaita, ku on niin hautkoja kuvia, tuumaa 3-vuotias Salli, kun kysyn häneltä mielipidettä SRK:n uudesta lastenkirjasta Päivän retki.

Päivän retki on Ulla Saarisen kirjoittama ja Silja-Maria Wihersaaren kuvittama runomuotoinen lastenkirja. Se kertoo pienen lapsen päivän tapahtumista oivaltavalla ja mielenkiintoisella tavalla. Kirjan minämuotoiseen päähenkilöön, joka kuvituksen perusteella on tyttö, voi samaistua pojatkin.

Todenmukainen ja koskettava

Päivän retki -kirjasta välittyy iloinen, rakastava ja turvallinen tunnelma: Taivaan Isä ja vanhemmat rakastavat lasta. Kirja alkaa sanoilla: Maailma on Taivaan Isän sylissä. Jokaisella paikka Taivaan Isän kädessä. Siinä saamme levätä.

Kirja on lapsenomaisuudessaan todenmukainen. Herättyään kirjan päähenkilö leikkii nukeilla, sii-voaa ja leipoo äidin ja isän kaverina, nukkuu päiväunia, ulkoilee ja tarkkailee luontoa sekä seikkailee yhdessä mielikuvitusolentojen kanssa.

Runomuotoisuus ja kuvissakin seikkailevat mieli-kuvitusolennot rikastuttavat kirjaa. Esimerkiksi känkkäränkän iskiessä Ilo huitelee piiloon ja Harmi lällättelee.

Monenlaiselle lukijalle

Kirjan kuvittaja on onnistunut sukeltamaan lasten mielikuvitusmaailmaan – kuitenkin niin, että kuvat ovat todenmukaisia.

– Kotka, alvaa mitä, tämä on ihana, kotka tuotta on violettia ja tuo lohikäälme on aivan ihana, ihastelee Salli seikkailusivun kuvia.

Päivän retkelle pääsee helposti mukaan myös aikuinen lukija. Runot soljuvat vaivattomasti, ja kieli on rikasta ja raikasta. Kirjan kirjoittaja on taitava sanoilla leikkijä.

Päivän retki -kirja on pienikokoinen ja nopealukuinen. Kirjassa on myös kysymyksiä, jotka helpottavat vilkkaankin lapsen mukana pysymistä. Miksi kirahvin kaula on niin pitkä, kysytään kirjan lopussa.

– No tietenkin siksi, että se ylettyy syömään puitten lehtiä, kuuluu viipymättä vastaus vierestäni.

Teksti: Sirkka Lehto

Ostoskorisi on tyhjä