SRK:n julkaisumyymälä

Lastenlehti Siionin kevät (aikaisemmalta nimeltään Lasten siioni) on 85-vuotias. Juhlavuoden kunniaksi lehden arkistosta on koottu uskoa vahvistava ja lapsuuden arvoa ilmentävä kirja Kasvoin ihan pieneksi – Lasten puhetta Siionin keväässä.

Kirjaan on koottu lasten puheiden lisäksi lehdessä julkaistuja hartaustekstejä ja sarjakuvia. Kaikenikäisille lukijoille sopivien hartaustekstien kirjoittajina ovat Ilpo Parviainen ja Mikko Pisilä. Yhden ruudun sarjakuvat pohjautuvat Ritva Niemikorven 3-ruutuisiin sarjakuviin, joita julkaistiin lehdessä 1990-luvulla. Kirjaan sopivaan muotoon ne on työstänyt teoksen taittanut Maija Holmi. Lapsen ja lapsuuden arvoa käsittelevän esipuheen on kirjoittanut kirjan toimittaja, Siionin kevään päätoimittaja Katri Isopahkala.

Lapsi tutkii ympäristöään, pohtii kuulemaansa ja aistii ihmisten välistä ilmapiiriä. Lapsen lähellä olevalla aikuisella on mahdollisuus kuulla yllättäen päivän mietelause tai kokonainen twaarna eli pienoissaarna.

Lapsi opettaa aikuista puheillaan ja teoillaan. Hän on uskon esikuva luottavaisuutensa vuoksi. Selvitäkseen hän tarvitsee itseään vahvempien apua.
Lapsen elämässä näkyy sama perisynnin vaikutus kuin aikuisessakin. Myös lääke on sama: kaikkien syntien anteeksiantamus Jeesuksen nimessä. Kukaan ei ole onnistunut niin hyvin, että pärjäisi ilman sitä.

Naapurin setä kysyi, olivatko lapset olleet kilttejä.
Reeta (3 v) vastasi:
– Minä olen pyytänyt anteeksi.

Kirjan tekijöinä ovat toimittajan lisäksi graafinen suunnittelija Maija Holmi ja kustannustoimittaja Anna Illikainen. Kirjan sisältöä ja ulkoasua on eri vaiheissa pohdittu yhdessä.
Kustannustoimittaja Anna Illikainen on nauttinut lasten puheista ja kirjan työstämisestä:
– Kirjan suunnittelupalavereista ei iloa ja naurua puuttunut, vaikka niissä pohdittiin myös syvällisiä kysymyksiä. Tämän projektin äärellä sai itsekin pysähtyä miettimään, miten tärkeää on antaa aikaa lasten kohtaamiselle ja keskustelulle heidän kanssaan.

Toimittaja Katri Isopahkala näkee kirjan arvon lapsen ainutlaatuisuudessa ja lapsen mukanaan tuomassa ilossa.
– Uskovaisten joukossa on isoja perheitä, suuria sukuja ja suurtapahtumia. Toivoisin, että tämä kirja pysähdyttäisi lukijaa yksittäisen lapsen kohdalle, huomiomaan hänet ainutlaatuisena persoonana.
Siionin kevään päätoimittajana Isopahkala toivoo kirjan avaavan myös lehden arvoa ja johtavan uusia lukijoita kristillisen lastenlehden pariin.

Teksti: Päivämiehen toimitusSeppo katseli vauvaa ja ihmetteli:

– On se kummallista, kun yhtäkkiä tuommoinen ilmestyy tyhjästä!


Iida (3 v) kertoi:

– Äiti, me otettiin Roosan kans niin kovat vauhit kiikussa, että melkein enkelit tärisi taivaalla.


Iiris kävi kerhossa. Kotiin tultuaan hän kertoi äidille, että Jeesus on maailman valo ja tuumasi kohta perään:

– Ennen vanhaan ei ollut otsalamppuja.

Ostoskorisi on tyhjä