SRK:n julkaisumyymala

Tuorein suviseuralauluäänite Iloitsemaan tulkaa julkistetaan suviseurojen päätösseurojen yhteydessä 15.11.2015.

Iloitsemaan tulkaa -äänite nauhoitettiin Vaasan suviseuroissa laulutuokioiden yhteydessä. Äänittäessä hyödynnettiin ensi kertaa kesäseura­radion organisaatiota ja laitteistoa, joka voitiin säilyttää paikoillaan koko suviseurojen ajan.

Äänityksestä vastanneella oululaisella Jaakko Tirillä on pitkällinen kokemus suviseuraradion äänitekniikasta ja radiota varten tehdyistä nauhoituksista. Jaakko on vastannut myös Oulun rauhanyhdistyksellä tehdyistä lauluäänityksistä. Siten kokemusta suurten yhteislaulutilaisuuksien äänittämisestä oli jo entuudestaan paljon.

Jaakko kertoo:
– Suviseuralauluprojekti oli mah-tava kokemus, sitä oli mukava tehdä. Projekti oli osittain haastava, mutta myös opettava, koska äänitystilanteeseen, laulajien määrään ja laulajien sijoittumiseen teltassa ei pystynyt vaikuttamaan. Äänitys tapahtui tavallisten laulutuokioiden aikana.
Piti vain toivoa, että suunnitelluille paikoille asennetut mikrofonit ottavat talteen mahdollisimman paljon laulua ja vähemmän yleistä hälinää, sekä sitä että tallennus toimii oikein. Näitä oli kyllä testattu koko torstai- ja perjantaipäivän. Mutta koska toimittiin kenttäolosuhteissa, joku olisi saattanut muuttua tai mennä rikki juuri äänitystilanteessa.

Kanttori- ja urkurivalinnoista vastannut vaasalainen Johanna Välimäki kertoi äänitysten limittyneen sujuvasti osaksi normaalia suviseuraohjelmaa. Äänitettävien laulutuokioiden ajankohdat suunniteltiin hänen mukaansa niin, että paikalla olisi mahdollisimman runsaslukuinen laulajajoukko.
– Se palaute, mitä vastuukanttorina sain seurakentältä oli sitä, että ihasteltiin, kun saadaan vielä laulaa näillä tutuilla sanoilla näitä lauluja. Siionin laulujen uudistus on toki varmasti monien mieleen, mutta näissä vanhoissa lauluissa on niitä muistoja sitä tiettyä tunnelmaa, Johanna kertoo.

Suviseuraäänitteen suunnittelusta ja koordinoinnista vastannut Mikko Niinikoski kertoi ystäviensä parissa tekemän pienen haastattelukierroksen jälkeen halunneensa valita tälle äänitteelle nimenomaan kaikkein perinteisimpiä Siionin lauluja. Niitä lauluja, jotka nousevat ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan suviseuralaulusta. Häntä jäi kuitenkin harmittamaan se, ettei seuraväki löytänyt tietään kaikkiin kolmeen nauhoitettuun laulutuokioon. Onneksi enin osa kauniista lauluista saatiin äänitteelle ja niissä voi kuulla tuttua, sydämestä saakka nousevaa harrasta ja voimallista suviseuralaulua.

Teksti: Juha Hakulinen

Ostoskorisi on tyhjä