SRK:n julkaisumyymälä

TÄTÄ TYÖTÄ TEHDESSÄ TULIN AINA HYVÄLLE TUULELLE

SUVISEURAJULKAISUN Vaasan suviseuroista 2015 on toimittanut 29-vuotias perheenäiti Annu Peltokangas. Annu on Päivämiehen lehtikirjoittaja ja koulutukseltaan sekä filosofian että hallintotieteiden maisteri. Kirjoittaminen on hänelle tuttua ennen kaikkea historian opiskelusta.
– Tehtävänä suviseurajulkaisun toimittaminen tuntui haasteelliselta mutta myös kiinnostavalta, eikä suviseurojen järjestelyissä vielä ollut ehtinyt tulla erityistä roolia, kertoo Annu ensimmäisistä ajatuksistaan, kun häntä pyydettiin toimitustyöhön.
– Eniten mietitytti aikataulu. Miten haasteellisen tehtävän aikatauluineen saa sovitettua yhteen kaikkien muiden kiireiden kanssa. Perheen toisen lapsen syntymä oli myös ajoittumassa alkusyksyyn.
– Mitä olisin tehnyt, ellei tätä olisi ollut, naurahtaa Annu jälkikäteen. – Hommaa pystyi tekemään omaan tahtiin sovittaen tekemisen muiden velvollisuuksien lomaan. Tätä työtä tehdessä tulin aina hyvälle tuulelle. On ollut siunaus tehdä tätä työtä.
Tätä haastattelua tehtäessä on suviseurajulkaisu oikolukuvaiheessa. Annu näkee hyvänä, että järjestäjäalueen nuoria kirjoittajia on ollut mukana tekemässä haastatteluita.
– Matkan varrella vaivasi eniten mieltä, mitä asioita seurajärjestelyissä kannattaa seurata ja mihin paneutua erityisesti. Eihän minulla ollut rutiininomaista kokemusta suviseurajärjestelyistä, toteaa Annu. – Tarvittavien kuvien kokoaminen on ollut yllättävän työlästä.
Kiireisimpinä hetkinä on puolison tuki ollut korvaamatonta.
– Veikko lähti pari kertaa mummulaan esikoistyttären kanssa, jotta sain ihan rauhassa keskittyä kirjoittamiseen, kertoo Annu.
Annu on tyytyväinen matkan varrella saamaansa tukeen ja ohjaukseen. – Ennen suviseuroja hyväksyttiin luonnos ja suunnitelma julkaisun sisällöstä, lisäohjeita on ollut helppo kysyä ja aikataulussa on pysytty.
– On ollut havahduttavaa todeta, kuinka monipuolinen suviseurajulkaisun kohderyhmä on. Eri kohderyhmien huomioon ottaminen on vaikuttanut myös lopputulokseen. Vaasan tapauksessa tällainen tekijä on esimerkiksi vastaanottajien äidinkieli.
Annun tahto on ollut, että suviseurajulkaisu ei kertoisi pelkästään niistä puitteista, joissa Söderfjärdenin peltoaukealla suviseurat 2015 järjestettiin.
– Tavoitteena on ollut, että julkaisu nostaisi siihen tutustuville pohdintaa sanoman sisällöstä, evankeliumista – miksi suviseurat järjestetään, mikä saa ihmiset ryhtymään tällaiseen ponnistukseen.

Teksti: Hannu Linna

Ostoskorisi on tyhjä